Förhållandet med Saab

Förhållande? Det kanske låter konstigt. Men om man verkligen tänker efter så är det just det vi har, ett förhållande. Senast idag slog den tanken mig under mitt besök på Veteranmarknaden i Nossebro (Essunga kommun). Jag befann mig i ett frenetiskt tunnelseende, jag var så upptagen med att leta efter allt som hade med Saab att göra (förekommer väldigt ofta). För samhället är Veteranmarknaden en marknad full av klassiska bilar, mopeddelar, bildelar och nostalgiska prylar. Jag fick hejda mig när jag kom på mig själv att min blick sökte genom området för att se hur många Saabar det fanns på plats. Och även glädjeruset som sköljde över mig varje gång jag la min blick på en Saab fick mig att tänka till.

Jag vet inte om jag är smått galen som känner detta, men är det inte så att vi faktist har ett förhållande med Saab? Genom åren som gått har vi gemensamt stått vid Saabs sida genom framgång, motgång, sorg, glädje, besvikelser, hopp och löften. Känslan som alltid är bestående är glädjen och stoltheten bland Saabfolket, viljan att bevara historia, passionen, bilarna och känslorna. Det hela är ganska fantastiskt, och det är väldigt likt ett förhållande enligt min mening.

För mig har Saab varit väldigt givande på många sätt, jag har mött väldigt likasinnade vänner (däribland min själsfrände), jag har fått ett nytt perspektiv på saker i mitt liv. Och det alla Saab entusiaster delar gemensamt är passionen, lågan som har brunnit i så många år, och som fortfarande brinner i vått och torrt. Jag beundrar entusiasmen och styrkan bland Saabfolket, kämparglöden, själen som känns och finns i bilarna, kopplingen mellan bil och förare, och historian som ligger bakom detta. Och jag är förevigt tacksam för det Saab gett mig och fortsätter att ge, och jag vet att jag inte är den enda som känner så.

Ett billån utan säkerhet kan vara ett bra alternativ om du funderar på att bli Saab-ägare men inte känner för att pantsätta bilen i samband med finansieringen.

Comments are closed.